AdK-Groep neemt meerderheidsbelang in TradeFrm Professional bv

De Klein Fietsen bv uit Breda gaat een intensieve samenwerking aan met het onder rook van Amsterdam gelegen TradeFrm Professional. AdK-groep, waar de Klein Fietsen onder valt, neemt een meerderheidsbelang in Tradefrm waardoor een groothandel ontstaat met een nog breder diensten- en productpakket. Door de samenwerking wordt een volgende stap in de groeifase van beide bedrijven gezet.

TradeFrm heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei meegemaakt met de opkoop van fietsen van gemeentelijke Fietsdepots. 90% van die fietsen zijn wrakken en TradeFrm heeft een concept ontwikkelt die deze wrakken circulair verwerkt.

De Klein Fietsen heeft in Breda en omgeving naam opgebouwd als aanbieder van kwalitatief uitstekend opgeknapte fietsen voor een aantrekkelijke prijs.

Met de samenwerking ontstaat een leverancier van meer dan 15.000 rijklare fietsen per jaar die voor meer dan 80% bestaan uit hergebruikte, gerecyclede en refurbished onderdelen. Het streven is dit voor de komende jaren minsten te verdubbelen naar 30.000 met een hergebruik van 95% aan gebruikte onderdelen.

Het management wordt overgenomen door Aschwin de Klein (36). Chris Kars (61) blijft op de achtergrond meedraaien en gaat zich hoofdzakelijk richten op het uitbouwen van innovatieve concepten.