Honderden SWAP-fietsen op Fietsdepots

Is je SWAP-fiets weg? Grote kans dat jouw gemeente hem heeft weggehaald en je SWAP-fiets op een Fietsdepot staat. SWAP-fiets is een start-up van het investeringsfonds van Volkswagen-Nederland en succesvol met het langdurig verhuren van fietsen.

Als je fiets normaal gesproken door de gemeente is weggehaald blijft hij 6 weken tot 3 maanden op een Fietsdepot staan. In deze periode kan jij je fiets weer ophalen. SWAP-fiets heeft deze periode ingekort tot 3 dagen (zie de voorwaarden van SWAP-fiets artikel 7.8). SWAP-fiets haalt daarna de fiets op en kan jou € 22,50 (kosten Fietsdepot) + minimaal € 20,- (‘Onterechte Swap’ art 5.4) in rekening brengen.

Zoals je op de foto ziet duurt het vaak weken voordat SWAP-fiets de fietsen bij een Fietsdepot ophaalt. Als je jezelf die € 20,- wilt besparen heb je dus meer dan 3 dagen de kans om je SWAP-fiets op te halen. Zorg wel dat je de sleutel en de app bij je hebt om de fiets te herkennen. Bel ook eerst even jouw Fietsdepot hoe zij omgaan met die 3 dagen regeling!

Maar SWAP-fiets belooft ‘te gekke service’ dus wie weet hoef je niks extra te betalen! Of is die service er alleen als je extra betaald?