Swapfiets gestolen? Kijk op het Fietsdepot!

Is je Swapfiets gestolen? Grote kans dat jouw gemeente hem heeft weggehaald en je Swapfiets op een Fietsdepot staat. Swapfiets is een start-up van het investeringsfonds van Volkswagen-Nederland (Pon Holdings) en succesvol met het langdurig verhuren van fietsen.

Als je fiets normaal gesproken door de gemeente is weggehaald blijft hij 6 weken tot 3 maanden op een Fietsdepot staan. In deze periode kan jij je fiets weer ophalen. SWAP-fiets heeft deze periode ingekort tot 3 dagen (zie de voorwaarden van Swapfiets artikel 7.8). Swapfiets haalt daarna de fiets op en kan jou € 22,50 (kosten Fietsdepot) + minimaal € 20,- (‘Onterechte Swap’ artikel 5.4) in rekening brengen.

Zoals je op de foto ziet duurt het vaak weken voordat Swapfiets de fietsen bij een Fietsdepot ophaalt. Als je jezelf die € 20,- of meer wilt besparen heb je dus meer dan 3 dagen de kans om je Swapfiets op te halen. Zorg wel dat je de sleutel en de app bij je hebt om de fiets te herkennen. Bel ook eerst even jouw Fietsdepot hoe zij omgaan met die 3 dagen regeling!

Maar Swapfiets belooft ‘te gekke service’ dus wie weet hoef je niks extra te betalen! Of is die service er alleen als je extra betaald?